Neden Soya Wax Mum Üretim Yapıyoruz?

Soya fasülyesi hasat edildikten sonra temizlenir, kırılır, kabukları çıkarılır ve pul haline getirilir. Soya fasulyesi yağı pullardan çıkarılır ve kalan pullar hayvan yemi için kullanılır.

Soya mumu çevre dostu, yenilenebilir kaynaklardan yapılır; klasik parafin mumu ise petrolden yapılır ve yenilenemez.

Farklı bir mum yerine soya mumu seçmenin “yeşil” avantajları olduğu gibi, soya mumu parafin mumundan daha yavaş yanar, yani daha uzun ömürlü bir mum elde edersiniz. Soya mumudaha düşük bir erime noktasına sahiptir, bu da parafin mumlarından %50’ye kadar daha uzun süre yandığı anlamına gelir.

Tüm mumlar yanarken bir miktar siyah kurum salarken, soya mumundan yapılan mumlar daha temiz yanar ve daha az isle sonuçlanır. Mumun erime sıcaklığının daha düşük olması nedeniyle fitilin çevresinde daha sağlıklı bir ‘balmumu havuzu’ oluşturulur. Bu ‘balmumu havuzu’, koku yağlarının daha kolay buharlaşmasını ve böylece eve daha fazla koku salmasını sağlar.

Parafin mumudaha düşük maliyetli bir alternatif gibi görünse de Soya mumunun avantajlarını bilince kesinlikle kendiniz ve sevdikleriniz için tercihiniz bu yönde olacaktır.

Kaynak: ozcandleconcept.com